descriptive essay beach

King of the Court

Marco Maassen wint KOTC, Marcel Corbet cat b.
Nieuws
Nieuws
Clubkampioenschappen 2016
maandag 21 maart 2016 22:34

Gerard IJdo nieuwe squashkampioen

Op zondag 13 maart werden de jaarlijkse clubkampioenschappen van Squashcentrum Barendrecht gehouden. Vanwege het 20-jarig bestaan op 15 maart was het een extra feestelijke dag.

Op alle niveaus werden er spannende wedstrijden gespeeld. In het hoofdschema won Gerard IJdo de halve finale van Max Maassen. De andere halve finale werd gespeeld door vader en zoon Danny en Mark Nuis, waarbij Mark net wist te winnen. In de finale bood Mark nog knap weerstand, maar wist hij geen game te winnen. Met een mooie 3-0 overwinning is Gerard IJdo voor het eerst in zijn squashcarrière clubkampioen.

In het B-toernooi speelde Fred Gabriëls in de halve finale tegen Ahmed Raja, waarbij Fred de sterkste bleek. Zoon Sven Gabriëls speelde de andere halve finale tegen Edgar de Weerdt, die debuteerde op de clubkampioenschappen. Sven wist deze wedstrijd te winnen. De vader-zoon finale werd gewonnen door vader Fred Gabriëls, die hierdoor B-kampioen werd.

Ook de wedstrijden in het C-schema waren erg spannend. Sharony Droogendijk wist alle wedstrijden te winnen en werd C-kampioen. De tweede plek was voor Izaäk Mallegrom met drie gewonnen wedstrijden.

Dankzij alle sportieve spelers en het gezellige publiek, was het weer een geslaagd toernooi!

 

 
KOTC 2016
maandag 01 februari 2016 19:06

Wessels en Gabriëls King of the Court

Op zondag 31 januari zijn in Squashcentrum Barendrecht de eerste King of the Court kampioenschappen van 2016 gehouden. De squashers waren hun goede voornemens duidelijk nog niet vergeten, want er hadden zich veel enthousiaste deelnemers ingeschreven.

King of the Court is een leuke toernooivorm, waarbij veel korte wedstrijden gespeeld worden en de winnaar steeds een baan opschuift.

Op niveau 1 werden er veel spannende wedstrijden gespeeld. De grootste stijger was Milton Benjamin, die zich wist op te werken van baan 1 naar baan 8. De halve finale op baan 8 verloor hij van clubkampioen Jasper Wessels, die vervolgens de finale speelde tegen Gerard IJdo. Deze wedstrijd wist Jasper ook te winnen, waardoor hij nu niet alleen clubkampioen, maar ook King of the Court is.

Ook op niveau 2 werd enthousiast gespeeld. Sven Gabriëls wist zich al snel op te werken naar baan 8 en hield deze positie vervolgens knap alle rondes vast. In de finalegame speelde hij tegen Marcel Hallema, zelf ook al eens King of the Court. Sven behield zijn rust en wist ook deze wedstrijd overtuigend te winnen, waardoor ook hij een kroon mee naar huis mocht nemen.

 
KOTC 2014
maandag 26 mei 2014 19:27

Op zondag 25 mei werd in Squashcentrum Barendrecht het eerste King of the Court toernooi van 2014 gehouden. Ondanks het mooie weer was er een gezellige opkomst. Gerard IJdo en Kadir Özer, Kings of the Court 2013, waren natuurlijk van de partij om hun titel te verdedigen. Ook clubkampioen Mark Nuis wilde wel een gooi doen naar een extra titel.
In twee categorieën werd fanatiek gespeeld om de titel en bijbehorende kroon. Op niveau 2 speelden Wim Jonkers tegen Arjan Kooistra en Kadir Özer tegen Marcel Hallema in de halve finales.
Arjan en Marcel wisten daarin de finale te bereiken en na een spannende wedstrijd wist Marcel de titel op zijn naam te schrijven.

Op niveau 1 speelden Alex Samshuijzen, Max Maassen, Milton Benjamin en Mark Nuis de halve finales, waarin Alex en Milton de finale wisten te bereiken. De heren gingen gelijk op en wisten de strijd beiden niet te beslissen op de matchpoints.
Uiteindelijk was het Milton die de noodzakelijke twee punten verschil wist te maken en zich King of the Court mag noemen.

Het volgende King of the Court toernooi wordt gehouden in het najaar van 2014.
Kijk voor meer informatie op onze Facebook pagina.

 
Clubkampioenschappen 2014
woensdag 05 februari 2014 19:25

Mark Nuis nieuwe squashkampioen

Op zondag 2 februari jl. hebben de jaarlijkse squash-clubkampioenschappen weer plaats gevonden. Het deelnemersveld van 20 heren en 1 dame was dit jaar bijzonder sterk te noemen. Alle grote kanshebbers op de titel hadden zich ingeschreven, waardoor in alle categorieën een zware strijd geleverd moest worden om in het toernooi te blijven. 

In de C-categorie werd gespeeld door 5 squashers. De titelstrijd werd gevoerd door Marcel Corbet, Michael Olivacce en Ahmed Raja. De vorig jaar als tweede geëindigde Kadir Özer kon door een lichte blessure dit jaar geen rol van betekenis spelen. De drie heren hielden het spannend tot de laatste wedstrijden.
Uiteindelijk was het Marcel Corbet die door een 3-1 overwinning op Sharony Droogendijk de titel in de wacht wist te slepen. Ahmed Raja eindigde als tweede en Michael Olivacce bezet de derde plek.

De 17-jarige Marco Maassen, die vorig jaar kampioen werd in de C-categorie, wist zich dit jaar te plaatsen voor de B-categorie. Hoewel hij al vroeg in het toernooi zijn meerdere moest erkennen in Henk Verschuren, één van de uiteindelijke finalisten, behaalde hij toch een persoonlijke overwinning door in de verliezersronde met 3-2 van Sjoerd van Maurik te winnen.

John Jansen en Menno Struik wisten zich in de B-categorie te plaatsen voor de halve finale door met 3-0 te winnen van respectievelijk Sjoerd van Maurik en Paul Vis. De andere halve finale werd gespeeld door Casper Bierenbroodspot, die met 3-2 wist te winnen van Annis Anakotta, en Henk Verschuren, door zijn eerder genoemde overwinning op Marco.
De finale werd uiteindelijk gespeeld door Menno Struik en Henk Verschuren. Henk wist knap terug te komen na een 2-0 voorsprong van Menno, maar deze wist nipt de vierde game te winnen en zo de titel in de B-categorie op zijn naam te schrijven.

In de hoofdcategorie waren alle kampioenen en finalisten van de afgelopen jaren aanwezig. Ook John van Geijtenbeek, die vorig jaar de titel in de B-categorie won, wist zich dit jaar te plaatsen voor de hoofdronde. In de kwartfinales werd hij echter uitgeschakeld door tweevoudig clubkampioen Jasper Wessels.
Vijfvoudig kampioen Danny Nuis was te sterk voor Alex Samshuijzen, King of the Court winnaar Gerard IJdo versloeg oud-clubkampioen Milton Benjamin en de 20-jarige Mark Nuis, finalist van 2013, versloeg in een spannende wedstrijd Max Maassen.

In de halve finales had Mark vervolgens weinig moeite met Gerard en versloeg deze met 3-0. De andere halve finalisten, Jasper en Danny, hadden beduidend meer moeite de strijd te beslissen. Uiteindelijk wist Danny in de vijfde game de wedstrijd te winnen en zich te plaatsen voor de finale, waardoor voor het eerst in de 17-jarige geschiedenis van de clubkampioenschappen een vader-zoon finale gespeeld werd.

Vijfvoudig kampioen Danny kwam in de eerste game al snel op voorsprong te staan. Mark wist nog knap terug te komen, maar de game werd uiteindelijk toch nipt gewonnen door Danny. Vastbesloten dit jaar niet weer tweede te worden, deed Mark er in de tweede game nog een schepje bovenop. Beide spelers lieten mooi squashspel zien en deden niet voor elkaar onder. Mark wist deze tweede game te winnen met 11-8. In de derde game kwam Danny weer op voorsprong te staan.
Mark gaf echter niet op en wist ook deze game met 11-8 te winnen. In de laatste game liet Mark zien hoe fit hij is en pakte hij de punten van de ervaren Danny relatief makkelijk.
Met een eindstand van 3-1 wist Mark voor de eerste keer de finale te winnen en is er voor de zesde keer een Nuis squashclubkampioen.

De volgende clubkampioenschappen zullen plaatsvinden op zondag 8 februari 2015. Wilt u ook deelnemen aan het gezelligste toernooi van Barendrecht? Word dan nu lid van Squashcentrum Barendrecht en begin vast met trainen! Voor meer informatie kunt u bellen naar 0180-620846 of kijken op www.squashbarendrecht.nl. Squashcentrum Barendrecht wil deelnemers, toeschouwers en medewerkers bedanken voor een geslaagd toernooi!
 

 
Clubcompetitieverslag december 2013
dinsdag 07 januari 2014 19:44

De league-uitslagen van december

De eerste league-wedstrijden van 2014 zijn alweer gespeeld! Tijd om nog even terug te kijken op de laatste wedstrijden van vorig jaar. In sommige poules was het aantal gespeelde wedstrijden wel erg magertjes. Daarvan kunnen we de schuld wel afschuiven op Sinterklaas en de Kerstman. In 2014 gaat iedereen er hopelijk weer met frisse moed tegenaan!

In poule 1 waren er maar liefst twee geblesseerden. De overige drie spelers speelden onderling voor de poulewinst. Mark Nuis en Alex Samshuijzen maakten er een spannende strijd van, die Alex uiteindelijk won met 3-2. Alex werd daarmee poulewinnaar in december. Mark werd tweede en John van Geijtenbeek eindigde op de derde plek.

De spelers in poule 2 maakten er een leuke maand van en speelden allemaal alle wedstrijden. De strijd om de eerste plaats werd uitgevochten door clubkampioen Jasper Wessels en King of the Court Gerard IJdo. Hoewel Gerard in de onderlinge strijd wist te winnen met 3-2, eindigde hij door zijn resultaten tegen de andere spelers op de tweede plaats. Jasper werd poulewinnaar. Danny Nuis en Casper Bierenbroodspot streden om de derde plek. In de onderlinge wedstrijd won Danny met 3-2 en daarmee sleepte hij de derde plek in de wacht. Casper werd vierde en Sjoerd liet zien hoeveel hij overheeft voor zijn klanten door de laatste plaats te bezetten.

Ook poule 3 had te kampen met een blessure-geval. De overige vier spelers gingen ervoor en speelden alle wedstrijden. Menno Struik wist al zijn wedstrijden met overmacht te winnen en is deze maand poulewinnaar. Laurens Govers en Marnix Hendriks speelden om de tweede plaats. Door het onderlinge resultaat van 3-1 voor Marnix, eindigde deze op de tweede plek. Laurens werd derde en Paul Vis eindige op de laatste plaats.

In poule 4 werd de strijd ook uitgevochten door vier spelers. Jeroen Dits wist alles te winnen en eindigde op de eerste plek. Stephan Maaskant werd op twee punten afstand tweede. Geoffrey de Vlaam bezet, ondanks zijn winst op Stephan, de derde plek en Arjen van der Wijst werd vierde.

Grote winnaar in poule 5 was Arjan Kooistra. Hij speelde niet alleen alle wedstrijden, maar wist deze ook nog allemaal te winnen. De nummer 2, Kadir Özer, eindigde op maar liefst 11 punten afstand. Dennis Huisman en Michel Pikard speelden beide maar twee wedstrijden. Met één punt verschil eindigt Dennis op de derde en Michel op de vierde plaats.

Marcel Corbet liet in poule 6 zien dat hij echt véél te laag was ingedeeld, door alle wedstrijden met 3-0 te winnen. Door het overweldigende aantal van 24 punten stijgt hij deze maand met stip naar poule 4. Marcel Oosterlee wist in al dat squashgeweld toch nog 11 punten in de wacht te slepen en eindigt daardoor op de tweede plek. Klaas-Jan Bernouw staat met slechts één punt verschil op de derde plaats en op basis van onderling resultaat eindigde Henk Rijkens met ook 10 punten op de vierde plek. Sharony verloor twee keer nipt en twee keer dik en eindigde als laatste van de poule.

Ook in poule 7 werden de punten onder vier spelers verdeeld. Henk Schroots en Patrick Willer gingen gelijk op. Henk werd op basis van onderling resultaat eerste met 12 punten. Patrick werd met hetzelfde puntenaantal tweede. Met slechts één punt  verschil eindigt Joerek van Gaalen op de derde plaats. Mark Spruit werd vierde.

In poule 8 bleek Henk Schouten onbereikbaar, waardoor geen van de andere spelers zijn wedstrijd tegen Henk speelde. Van de overige vier spelers wist Marcel Frijmuth de meeste punten binnen te slepen. Hij eindigt met 12 punten op de eerste plaats. Dennis Vonk wist ook twee keer te winnen en bezet met 10 punten plek 2. Peter van der Klift werd derde met 7 punten en op slechts 1 punt afstand werd Steven Verseput vierde.

De vier spelers in poule 9 speelden alle wedstrijden. Bryan Pearson won twee keer met 3-0, verloor alleen van Nico Roobol en eindigde als poulewinnaar. Nico twee keer met 3-1 en één keer met 3-2 en werd daardoor tweede. René Visser werd derde en zakte naar de laatste poule. Dit benaderde hij echter positief, want zo zei hij zelf, in het nieuwe jaar kan hij alleen maar stijgen! Dat geldt ook voor Jan van Gils, die in december als laatste eindigde in zijn poule.

In poule 10 werden ook alle wedstrijden gespeeld. Paul Villerius verloor alleen van Sharony, die voor spek en bonen meedeed, en werd daardoor poulewinnaar. Rientz Tackenberg werd met 7 punten tweede en Lynn van den Boomgaard eindigde als derde.

Wil jij niet alleen poulewinnaar worden, maar kans maken op het clubkampioenschap 2014? Schrijf je dan nu in voor de clubkampioenschappen op 2 februari 2014. Er wordt op verschillende niveaus gespeeld, dus iedereen maakt kans op de titel.

Wij wensen iedereen een fantastisch squashjaar!

 
<< Start < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 Volgende > Einde >>

Pagina 1 van 8

squashbarendrecht.nl
Squashcentrum Barendrecht