economic planning vs environmental conservation

King of the Court

Marco Maassen wint KOTC, Marcel Corbet cat b.
Nieuws Clubkampioenschappen 2014
Clubkampioenschappen 2014
woensdag 05 februari 2014 19:25

Mark Nuis nieuwe squashkampioen

Op zondag 2 februari jl. hebben de jaarlijkse squash-clubkampioenschappen weer plaats gevonden. Het deelnemersveld van 20 heren en 1 dame was dit jaar bijzonder sterk te noemen. Alle grote kanshebbers op de titel hadden zich ingeschreven, waardoor in alle categorieën een zware strijd geleverd moest worden om in het toernooi te blijven. 

In de C-categorie werd gespeeld door 5 squashers. De titelstrijd werd gevoerd door Marcel Corbet, Michael Olivacce en Ahmed Raja. De vorig jaar als tweede geëindigde Kadir Özer kon door een lichte blessure dit jaar geen rol van betekenis spelen. De drie heren hielden het spannend tot de laatste wedstrijden.
Uiteindelijk was het Marcel Corbet die door een 3-1 overwinning op Sharony Droogendijk de titel in de wacht wist te slepen. Ahmed Raja eindigde als tweede en Michael Olivacce bezet de derde plek.

De 17-jarige Marco Maassen, die vorig jaar kampioen werd in de C-categorie, wist zich dit jaar te plaatsen voor de B-categorie. Hoewel hij al vroeg in het toernooi zijn meerdere moest erkennen in Henk Verschuren, één van de uiteindelijke finalisten, behaalde hij toch een persoonlijke overwinning door in de verliezersronde met 3-2 van Sjoerd van Maurik te winnen.

John Jansen en Menno Struik wisten zich in de B-categorie te plaatsen voor de halve finale door met 3-0 te winnen van respectievelijk Sjoerd van Maurik en Paul Vis. De andere halve finale werd gespeeld door Casper Bierenbroodspot, die met 3-2 wist te winnen van Annis Anakotta, en Henk Verschuren, door zijn eerder genoemde overwinning op Marco.
De finale werd uiteindelijk gespeeld door Menno Struik en Henk Verschuren. Henk wist knap terug te komen na een 2-0 voorsprong van Menno, maar deze wist nipt de vierde game te winnen en zo de titel in de B-categorie op zijn naam te schrijven.

In de hoofdcategorie waren alle kampioenen en finalisten van de afgelopen jaren aanwezig. Ook John van Geijtenbeek, die vorig jaar de titel in de B-categorie won, wist zich dit jaar te plaatsen voor de hoofdronde. In de kwartfinales werd hij echter uitgeschakeld door tweevoudig clubkampioen Jasper Wessels.
Vijfvoudig kampioen Danny Nuis was te sterk voor Alex Samshuijzen, King of the Court winnaar Gerard IJdo versloeg oud-clubkampioen Milton Benjamin en de 20-jarige Mark Nuis, finalist van 2013, versloeg in een spannende wedstrijd Max Maassen.

In de halve finales had Mark vervolgens weinig moeite met Gerard en versloeg deze met 3-0. De andere halve finalisten, Jasper en Danny, hadden beduidend meer moeite de strijd te beslissen. Uiteindelijk wist Danny in de vijfde game de wedstrijd te winnen en zich te plaatsen voor de finale, waardoor voor het eerst in de 17-jarige geschiedenis van de clubkampioenschappen een vader-zoon finale gespeeld werd.

Vijfvoudig kampioen Danny kwam in de eerste game al snel op voorsprong te staan. Mark wist nog knap terug te komen, maar de game werd uiteindelijk toch nipt gewonnen door Danny. Vastbesloten dit jaar niet weer tweede te worden, deed Mark er in de tweede game nog een schepje bovenop. Beide spelers lieten mooi squashspel zien en deden niet voor elkaar onder. Mark wist deze tweede game te winnen met 11-8. In de derde game kwam Danny weer op voorsprong te staan.
Mark gaf echter niet op en wist ook deze game met 11-8 te winnen. In de laatste game liet Mark zien hoe fit hij is en pakte hij de punten van de ervaren Danny relatief makkelijk.
Met een eindstand van 3-1 wist Mark voor de eerste keer de finale te winnen en is er voor de zesde keer een Nuis squashclubkampioen.

De volgende clubkampioenschappen zullen plaatsvinden op zondag 8 februari 2015. Wilt u ook deelnemen aan het gezelligste toernooi van Barendrecht? Word dan nu lid van Squashcentrum Barendrecht en begin vast met trainen! Voor meer informatie kunt u bellen naar 0180-620846 of kijken op www.squashbarendrecht.nl. Squashcentrum Barendrecht wil deelnemers, toeschouwers en medewerkers bedanken voor een geslaagd toernooi!
 

 

squashbarendrecht.nl
Squashcentrum Barendrecht