http://www.squashbarendrecht.nl/index.php/dissertation-coaching/

King of the Court

Marco Maassen wint KOTC, Marcel Corbet cat b.
Nieuws Squashheren van Barendrecht 1 voeren ranglijst aan
Squashheren van Barendrecht 1 voeren ranglijst aan
maandag 06 september 1999 16:44

Uit het Zuiden - De squashers van Barendrecht 1 voeren na tien van de veertien te spelen wedstrijden trots de ranglijst aan in de Divisie 5W. Victoria 9 uit Rotterdam vormt de grootste bedreiging voor het Barendrechtse kwartet. Ook het tweede team van Tick in de Nick is nog niet kansloos voor de titel. De koppositie werd vrijdagavond verstevigd door een 5 - 0 thuisoverwinning op Squash Delft.

 

"Maar mochten we eind volgende maand het kampioenschap behalen, dan zijn we nog niet zeker van promotie naar Divisie 4", vertelt Sjoerd van Maurik, gewaardeerd invaller en eigenaar van het, squashcentrum aan de Eykmanstraat. "Dan mogen we nog een play-offwedstrijd, een zogenaamde promotie/degradatie-duel, spelen in januari. Maar we zijn vol goede moed", vervolgt Van Maurik. Afgelopen vrijdagavond wonnen de squashheren met 5 - 0 van Squash Delft. In het viermansteam ontbraken Anne Jan Kolbe wegens een blessure en Ben van der Hulst, die vanwege zijn werk afwezig was.

Squashheren Barendrecht voeren ranglijst aan
De toeschouwers zagen in de sfeervolle ruimte een zeer gemotiveerd Barendrecht 1. De gasten uit Delft ondervonden dat aan den lijve. Alle vier de Barendrechtse speIers, te weten Pieter de Geus, Sjoerd van Maurik, Bert op der Heijde en Marlon Deppe, wonnen hun partij gedecideerd met 3 - 0, zodat het extra puntje ook in Barendrecht bleef.

De vooruitzichten zijn derhalve rooskleurig te noemen. De twee ontmoetingen tegen het puntloos onderaanstaande Topsquash Maassluis,
moeten geen problertlen opleveren. De wedstrijden tegen Dordrecht, op 13 december, en Tick in de Nick, op 20 december, zullen een stuk lastiger zijn, maar ook deze klip moet door een compleet Barendrecht 1 te omzeilen zijn.

In maart van dit jaar opende Sjoerd van Maurik zijn prachtige sqaushcentrum. De belangstelling voor deze tak van sport is groeiende. "De belangstelling is sinds de opening echt enorm. Elke dag zien we nieuwe gezichten. Tot op heden heb ik niet te klagen", aldus Van Maurik. Er is inmiddels een vereniging, die ongeveer honderd leden telt. Naast de competitie wordt er ook een onderlinge competitie op de clubavond afgewerkt. Verder worden trainingen en lessen gegeven door topspeelster Jacqueline van Nauta-Lemcke en haar trainer Willem van Kleef. Op vrijdagmiddag krijgt een aantal jeugdleden vanaf zes, zeven jaar al les van Willem van Kleef.

Uiteraard is vrijspelen ook mogelijk, "Alles is hier mogelijk, de jeugd, competitiespelers, gevorderden en beginners en zelfs bedrijven met hun werknemers kunnen hier terecht.
Op zondagmorgen komen hele gezinnen met hun kinderen, dat is altijd erg gezellig", vertelt Sjoerd van Maurik, die de squashbaan en wat daar bij komt kijken, zo aantrekkelijk mogelijk probeert te maken voor zijn publiek.
Zo is er bijvoorbeeld aanstaande zondag 1 december, om 12:00 uur een poppenvoorstelling voor kinderen tot tien jaar. Maranco uit Barendrecht speelt dan 'Het grote verdriet van kapper Piet'. De toegang is gratis.
Voor de ouderen staat het laatste weekeinde van december een squash en klaverjastoernooi gepland.

 

squashbarendrecht.nl
Squashcentrum Barendrecht