scary narrative essay

King of the Court

Marco Maassen wint KOTC, Marcel Corbet cat b.
Nieuws Barendrecht's squashcentrum houdt zaterdag open huis
Barendrecht's squashcentrum houdt zaterdag open huis
zaterdag 30 maart 1996 08:30

Squashen in Barendrecht. Sindskort kan de snelle racketsport op de acht banen van het gloednieuwe aan de Eykmanstraat 1 gevestigde centrum optimaal beoefend worden. Wie nader wil kennis maken met squash in zijn vele facetten is van harte welkom op de Open Dag van zaterdag 30 maart. Onderdeel van het programma vormen diverse demonstratiepartijen waaraan landelijke jeugd-en seniorentoppers hun medewerking verlenen. De Open Dag vindt plaats tossen 10.00 uur en 17.00 uur.

 

Sjoerdvan Maurik is de trotse eigenaar van het Barendrechtse squashjuweeltje. Oorspronkelijk is de sympathieke ondernemer afkomstig uit de scheepvaartbranche, zo vertelt hij. "Op een gegeven moment wilde ik wat heel anders en kwam ik terecht in de wereld van de squash-sport. Ik zocht in eerste instantie een locatie om een lekker baIletje te gaan slaan. Dat bleek een behoorlijk probleem voor een 'Iosse' speler zoals mijn persoontje. Er zijn in Nederland zo'n 35.000 squashers aangesloten bij de Bond, maar daarnaast lopen er 375.000 ongebonden squashers rond. Die missen binnen veel squashcentra de persoonlijke aandacht. Ondermeer met dat gegeven in mijn achterhoofd ben ik aan de slag gegaan. Ik wilde een squashcentrum starten waar elke categorie speler of speelster aan zijn of haar trekken kan komen. Me dunkt dat ik daar in geslaagd ben."

Na enig onderzoek en wat orienterende gesprekken met diverse gemeenten bleef Barendrecht als beste optie over voor van Maurik. 'Op het gemeentehuis was men snel enthousiast over mijn plannen. Binnen de kortste keren samen we samen om de tafel'.
Van het een kwam het ander en op 15 maart opende het centrum zijn poorten. Wat bij binnenkomst meteen opvalt is de aangename, lichte sfeer. Rondom de aantrekkelijk ogende ontmoetingsruimte is vrij zicht op zes van de acht banen. Verder is forse kleed-en doucheruimte voorhanden op het moderne complex en staat de bar uitnodigend te wachten op spelers en mensen die zomaar even een kijkje willen nemen.
"Ik probeer squash zo laagdrempelig'mogelijk te maken", aldus Van Maurik, die op de, eerste verdieping van het sportpand diverse faciliteiten biedt aan bedrijven en clubs die bijvoorbeeld willen vergaderen of presentaties en dergelijke willen houden. "Voor zowel beginners als wedstrijdspelers van aIle leeftijdscategorieen zijn alle opties aanwezig. Ook op het gebied van materiaal en trainingsmogelijkheden. Ik ben er best trots op dat ons centrum de Nederlandse topspeelster Jacqueline van Nauta Lemke en haar coach Willem van Kleeff heeft weten aan te trekken. Zij kunnen iedereen op elk niveau dingen leren op squashgebied."
Het ligt in van Maurik's bedoeling om de vaste clubavond op maandagavond te gaan beleggen. Wie zich daarbij aansluit kan deelnemen aan bijvoorbeeld de interne competitie. Medio september wil men ook aan door de bond georganiseerde ontmoetingen gaan meedoen. Ook voor de jeugd staan er diverse activiteiten op stapel.

"We gaan eerst eens kijken hoe de zaken zich ontwikkelen", voegt Sjoerd van Maurik eraan toe. "Squash is nu nog nieuw voor veel mensen hier. In de eerste week echter was er al sprake van een bevredigende opkomst van geïnteresseerden. Wie wil weten hoe het hier toegaat is altijd van harte welkom, zeker ook op onze Open Dag van aanstaande zaterdag."

 

squashbarendrecht.nl
Squashcentrum Barendrecht