online technical writing certificate programs

King of the Court

Marco Maassen wint KOTC, Marcel Corbet cat b.
Nieuws Competitie 2009 1
Competitie 2009 1
donderdag 29 oktober 2009 15:41

Uit de Schakel - Squashheren 1 en 2 starten seizoen overtuigend
Na intensieve voorbereidingen waren de squashheren er weer helemaal klaar voor: de start van de regio-squashcompetitie (SBN competitie). Op 16 oktober werden de eerste wedstrijden gespeeld. Nieuw dit seizoen is de telling volgens het point a rally systeem, waarbij met iedere gewonnen rally een punt verdiend wordt. Dankzij intensieve vrijdagavondtrainingen waren de Barendrechtse heren hier al voor de start van het seizoen volledig vertrouwd mee.

De Barendrechtse heren 1 wisten vorig seizoen onder leiding van Milton Benjamin de tweede plaats in de SBN competitie te bemachtigen en richten nu hun hoop op een kampioenschap. Dankzij de inspanningen van Dirk van de Giessen, kersverse teamcaptain heren 2, is Barendrecht dit jaar met een tweede team gestart. Dit team bestaat uit een aantal nieuwe gezichten, maar ook oudgedienden. Volledig in het nieuw gestoken door sponsors Q-sourcing, Saltwater Engineering en Squashcentrum Barendrecht, begonnen de heren aan de eerste wedstrijden.

De tegenstander van Heren 1 was het altijd lastige Topsquash 2 uit Maassluis. Gerard Ijdo en Jasper Wessels wisten hun wedstrijden eenvoudig te winnen met 3-0. De altijd sportieve Azam Chand deed vervolgens zijn best het moreel van de tegenstander wat op te krikken door zijn wedstrijd pas in de vijfde game in zijn voordeel te beslissen (3-2). Teamcaptain Milton Benjamin was als laatste aan de beurt en had weinig moeite met zijn tegenstander. Ook hij won zijn wedstrijd met 3-0. De tweede ronde leek daarna niet meer dan een formaliteit, alle wedstrijden werden met 3-0 gewonnen.

Heren 2 had de eer te spelen tegen Tick in de Nick 2 uit Rotterdam, eveneens debutanten in de SBN competitie. Henk Rijkens mocht het spits afbijten en won met 3-0. Richard Advocaat volgde dit voorbeeld, zoals viel te verwachten van de WTG wereldkampioen. Laurens Govers en Erik van de Heuvel  wonnen vervolgens eenvoudig met 3-0. Ook in de tweede ronde werd de tegenstander nergens gevaarlijk. Richard gaf heel sportief een game weg aan zijn tegenstander en won daarna met 3-1. De andere spelers zetten hun triomftocht voort met drie 3-0 overwinningen. Heren 1 en 2 pakken hiermee beide de maximale 9 punten.

Ook de eerste uitwedstrijden verliepen succesvol. Heren 1 behaalde tegen Ommoord 1 een 7-2 overwinning. Heren 2 wist zelfs 8 punten te pakken tegen Topsquash 4 in een 8-1 overwinning. De squashheren kunnen dus terugkijken op een geslaagde start van het seizoen, met een puntentotaal van 16 uit 2 voor Heren 1 en 17 uit 2 voor Heren 2.

De volgende thuiswedstrijden zullen plaatsvinden op 6-11-2009 (heren 1) en 13-11-2009 (heren 2). Aanvang 20.00 uur, toegang gratis. Meer informatie via 0180-620846 of neem een kijkje op de geheel vernieuwde website www.squashbarendrecht.nl

 

squashbarendrecht.nl
Squashcentrum Barendrecht