writing an overview

King of the Court

Marco Maassen wint KOTC, Marcel Corbet cat b.
Nieuws Nieuwsbrief Sep 13
Nieuwsbrief Sep 13
vrijdag 06 september 2013 20:30

Nieuwsbrief

Beste squashers,

De zomervakantie is weer voorbij en iedereen komt weer in het squashritme. Tijd om het seizoen goed te beginnen!

Nieuwe reserveringsregels voor de league
Voor de zomer hebben we onze leden gevraagd een enquête in te vullen over onze interne competitie (de league). We hoopten daarmee te weten te komen hoe we het deelnemersaantal in de league kunnen verhogen en hoe we voor de huidige deelnemers de opzet van de league kunnen verbeteren. De resultaten van de enquête lees je onderaan deze nieuwsbrief. Uit de resultaten van de enquête blijkt niet dat er veel méér mensen zouden willen deelnemen aan de league als de opzet daarvan veranderd wordt. Daarom veranderen we aan de opzet van de league voorlopig niets. Wel veranderen we de reserveringsregels, in elk geval tot het einde van het jaar. Daarna evalueren we verder. De nieuwe reserveringsregels zijn als volgt:

- Op de laatste speeldag van de league mogen deelnemers banen boeken voor de maandagen/vrijdagen en zondagen die in de volgende leaguemaand vallen.
- Voor de dinsdagen/woensdagen en donderdagen mogen deelnemers banen boeken voor de hele lopende speelmaand, mits daarbij de naam van de tegenstander opgegeven wordt. De regel dat op die dagen banen pas een week vooruit geboekt mogen worden, vervalt daarmee dus (maar alleen voor league-wedstrijden). Uiteraard geldt voor deze dagen ook: zolang de voorraad strekt.

Helaas gebeurt het nog steeds regelmatig dat deelnemers voor een maand banen reserveren en vergeten de banen (tijdig) af te zeggen waarvoor geen tegenstander gevonden is. Dit levert op de avond zelf lege banen op. We willen iedereen dan ook vragen gereserveerde banen (ook waar nog geen tegenstander voor gevonden is) goed te noteren en indien nodig tijdig af te zeggen (uiterlijk 16.00u dezelfde dag). Afzeggen mag telefonisch, aan de balie en bij voorkeur per e-mail.

Groepslessen
In samenwerking met René Mijs beginnen wij met het aanbieden van groepslessen. Deze lessen zullen plaatsvinden op de maandag (tijden in overleg) en worden ingedeeld op niveau en in groepen van minimaal 4 en maximaal 6 personen (op twee banen). De lessen worden geboekt in een serie van vier lessen van een uur en kosten per serie voor leden € 37,50 en voor niet-leden € 47,50. Bij een groep van 5 of 6 personen gaat dit tarief omlaag.

Voor de echte starters worden de lessen gegeven in een groepje van 4 (op 1 baan) en in een serie van 3. Op de 4e dag worden dan twee banen gereserveerd voor onderling vrij spelen.

Ben je geïnteresseerd in het volgen van groepslessen? Geef je dan bij ons op (je kunt je voorkeurstijd aangeven). Zodra we een groep van jouw niveau kunnen vormen, gaan de lessen van start. Je kunt je natuurlijk ook per groep opgeven!

Forum
Wij werken momenteel aan een forum waarop je een oproepje kunt plaatsen als je een tegenstander zoekt voor een bepaalde dag. Heb je hier suggesties voor, dan horen we het graag!

King of the Court toernooi
Op zondag 3 november vindt het eerste Barendrechtse King of the Court toernooi plaats. King of the Court is een leuke spelvorm, waarbij de spelers na elke korte wedstrijd van baan wisselen (verliezer schuift naar links, winnaar naar rechts). Wie zich na een vooraf bepaald aantal speelrondes heeft weten te plaatsen en handhaven op de main court, mag zich King (of Queen) of the Court noemen. Het toernooi zal gespeeld worden tussen 11.00u en ± 14.00u. De inschrijfkosten bedragen € 2,50 voor leden en € 5,00 voor niet-leden. Schrijf je nu in!

Racket-actie
Is jouw racket al klaar voor het nieuwe seizoen? Lever je racket uiterlijk 16 september in en ontvang een nieuwe bespanning en grip voor € 16 i.p.v. € 22! (bespanning met standaard snaar, andere snaren tegen meerprijs verkrijgbaar)

Enquête
Hieronder lees je de resultaten van de leden-enquête over de league:

75 Leden die niet deelnemen aan de league hebben onze enquête ingevuld. Daarvan gaven 38 personen aan dat zij geen tijd hebben om mee te doen aan de league. 25 Personen spelen liever alleen met hun vaste squashpartner, 21 personen vinden het lastig om zelf de afspraken in te moeten plannen, 1 persoon wist niet dat de league bestond en een klein aantal personen heeft een andere reden om niet mee te doen (zoals blessure enz.).

Op de vraag wanneer deze personen wel zouden willen deelnemen aan de league, antwoordden 30 personen ‘nooit’, 7 personen ‘als de poules kleiner worden’, 5 personen willen graag langer vooruit boeken, 5 personen willen meedoen als zij niet zelf de wedstrijden hoeven te plannen en de rest van de personen geeft een ander antwoord, zoals ‘wanneer ik meer tijd heb’ enz.

Ook 38 personen die wel deelnemen aan de league hebben de enquête ingevuld. Op de vraag wat er verbeterd zou kunnen worden aan de league zeiden 3 personen dat zij liever niet zelf de wedstrijden zouden willen inplannen, 17 personen dat zij liever verder vooruit willen boeken en 2 personen dat de league langer dan een maand zou moeten lopen. De overige deelnemers gaven aan niets te willen veranderen aan de opzet van de league.

 

 

 

squashbarendrecht.nl
Squashcentrum Barendrecht