online paper editor

King of the Court

Marco Maassen wint KOTC, Marcel Corbet cat b.
Nieuws Clubcompetitie-verslag september 2013
Clubcompetitie-verslag september 2013
maandag 07 oktober 2013 17:58

Op de eerste speeldag voor de league van oktober zetten we nog even de resultaten van september op een rijtje.

In poule 10 maakten Jan van Gils en Paul Villerius het spannend. Jan wist een game van Sharony te winnen en eindigde daardoor met 8 punten op de eerste plaats. Paul werd met 7 punten tweede. Lynn wist 4 punten binnen te slepen en bezet daarmee de derde plek. Roland Pijn is helaas nog steeds niet hersteld van zijn blessure en Rientz wist deze maand geen tijd te vinden voor zijn wedstrijden.

Henk Schouten, die door een blessure enige tijd uitgeschakeld was, keerde terug in poule 9. Blijkbaar is hij zijn squashkunsten nog niet verleerd, want hij won al zijn wedstrijden met 3-0 en is daarmee deze maand poulewinnaar. René Visser speelde, na lekker uitgerust te zijn in zijn vakantie, al zijn wedstrijden in twee weken en wist een tweede plek in de wacht te slepen. Bryan Pearson was de enige in de poule die alle wedstrijden speelde. De 10 punten die hij daarmee verdiende, leveren hem deze maand een derde plek op. Ralf Westplate eindigde op de vierde plek en Nico Roobol is deze maand hekkensluiter in poule 9.

In poule 8 wist Remon van Leijden alle wedstrijden te winnen. Hij gaf daarbij slechts twee games weg en is met 16 punten deze maand de overtuigende winnaar. Marcel Oosterlee volgt op enige afstand op de tweede plek. Marcel Frijmuth won met overmacht van Klaas-Jan Bernouw, maar wist verder geen overwinningen binnen te slepen. Hij eindige op de derde plaats. Klaas-Jan had zijn maand niet en won alleen een game van Marcel Oosterlee. Met 4 punten eindigt Klaas-Jan op de vierde plek.

Michel Pikard en Kadir Özer waren deze maand allebei goed op dreef. Zij wisten beide 17 punten binnen te halen in poule 7. Op onderling resultaat ging de eerste plaats deze maand naar Michel. Ook Mark Spruit en Henk Rijkens hielden het spannend. Zij eindigden beide op 14 punten. De derde plek gaat op basis van onderling resultaat naar Henk. Sharony wist, ondanks 2 maal een 2-0 voorsprong, in geen enkele partij de winst te pakken. Zij eindigt daardoor op de laatste plek.

Ook in poule 6 werd fanatiek gespeeld. Arjan Kooistra won, wellicht omdat hij niet op zijn ongeluksbaan 3 hoefde te spelen?, al zijn wedstrijden en bezet met maar liefst 22 punten de eerste plaats. Patrick Willer en Caroline Dorsman volgen met beide 14 punten op enige afstand. Caroline eindigde, door een knappe 3-0 overwinning op Patrick, op de tweede plaats. Peter van der Klift werd vierde en Kees de Geus bezet, ondanks zijn 3-2 overwinning op Caroline, de laatste plaats.

De spelers in poule 5 waren goed aan elkaar gewaagd. De vier spelers die de speelmaand afmaakten, eindigden steeds 1 punt van elkaar verwijderd. Gert van der Velden werd eerste met 3 winstpartijen, op 14 punten. Paul Vis werd, ondanks drie verliespartijen, toch tweede met 13 punten. Marcel Corbet zit weer helemaal in het squashritme en won twee van zijn drie wedstrijden. Met 12 punten werd hij derde. Jan Arie van der Ree Doolaard speelde al zijn wedstrijden en eindige met 11 punten op de vierde plaats.

Ook in poule 4 lagen de resultaten dicht bij elkaar. Stephan Maaskant wist drie wedstrijden te winnen, waarvan twee met 3-0, en sleepte daarmee deze maand met 19 punten de eerste plek in de wacht. Jeroen Dits won twee keer en werd tweede met 13 punten. Michael Olivacce verdiende 12 punten en werd derde. Arjen van der Wijst won twee keer met 3-2 en verloor één keer met 3-2 en bezet daardoor de vierde plaats. Joerek van Gaalen werd, ondanks winst op Michael, laatste.

In poule 3 liet Mark Nuis zien dat zijn vakantie hem goed heeft gedaan. Hij verloor alleen van Menno Struik en werd poulewinnaar. Milton Benjamin is het squashen in zijn blessureperiode ook nog niet verleerd en werd op 1 punt afstand van Mark tweede. Menno Struik wist ook twee keer te winnen en eindigt met 10 punten op de derde plek. Stephan Riebroek begon de maand sterk met een 3-0 overwinning op Mike Stelzer, maar raakte daarbij helaas geblesseerd en kon de speelmaand verder niet afmaken. Mike  eindigde op de laatste plaats.

Laurens Govers en John Jansen wonnen beide twee van hun drie gespeelde wedstrijden en behaalden daarbij allebei 13 punten. In hun onderlinge wedstrijden hielden zij lang de spanning erin, maar uiteindelijk was het John die met 3-2 de overwinning binnenhaalde en daarmee ook de poulewinst in poule 2. Casper Bierenbroodspot verloor alleen van Laurens en bezet een verdiende derde plek. Sjoerd wist deze maand alleen een game te winnen van Casper en werd vierde. Marnix Hendriks moest helaas vanwege een blessure voortijdig afhaken.

Ook Jasper Wessels en Alex Samshuijzen maakten er een spannende maand van. Zij haalden beide 13 punten. Ook hun onderlinge wedstrijd was een waar spektakel, dat uiteindelijk door Jasper met 3-2 op zijn naam geschreven werd. De clubkampioen is dus ook deze maand weer eerste. Gerard Ijdo deed ook goed mee en eindigde met 10 punten op de derde plek. John van Geijtenbeek werd vierde. Danny Nuis kwam helaas wat minder fit terug van vakantie dan Mark Nuis (een zware dichtvallende klep en een vinger die daar helaas niet zonder kleerscheuren onder vandaan kwam, komen het squashen niet ten goede) en kon deze maand helaas niet spelen.

Ook de laatste vakantiegangers zijn nu weer teruggekeerd en in Geoffrey de Vlaam en Dennis Vonk zijn nieuwe aanwinsten voor de league gevonden. Het belooft dan ook weer een leuke maand te worden!

 

 

squashbarendrecht.nl
Squashcentrum Barendrecht