http://www.squashbarendrecht.nl/index.php/nature-essays/

King of the Court

Marco Maassen wint KOTC, Marcel Corbet cat b.
Nieuws King of the Court 2013
King of the Court 2013
donderdag 07 november 2013 16:59

Op zondag 3 november was het dan eindelijk zover: het eerste Barendrechtse King of the Court toernooi. De spelvorm en de loting hielden de gemoederen al weken bezig en de spanning was dan ook hoog opgelopen. De opkomst was hoog. Alle 32 plekken waren ingevuld. Op niveau 1 speelden Sjoerd van Maurik, Milton Benjamin, Alex Samshuijzen, Max Maassen, Dirk van de Giessen, Nico Bults, Mike Stelzer, Raldy Bolte, John van Geijtenbeek, John Jansen, Mark Nuis, Olaf Struik, Annis Anakotta en Arjan Kooistra. Paul van der Waal en Henk Verschuren moesten zich helaas op het laatste moment terugtrekken, maar in Casper Bierenbroodspot en Gerard IJdo werden waardige vervangers gevonden. 

Na een korte uitleg en natuurlijk de loting gingen de spelers de baan op. Het was voor veel spelers even wennen dat ze steeds in één game direct alles moesten geven, maar iedereen zat al snel in het ritme. Onder toeziend oog van de toegestroomde toeschouwers, speelden de spelers op niveau 1 twaalf games verdeeld over drie rondes. De elfde game was de halve finale. Op baan 7 speelde Gerard IJdo tegen Milton Benjamin. Milton deed wat hij kon, maar het was Gerard die zich als eerste voor de finale plaatste. Op baan 8 speelde Mark Nuis tegen Alex Samshuijzen. De heren maakten er een spannende game van, die Mark uiteindelijk wist te winnen.

Vervolgens speelden Gerard en Mark op baan 8 de finalegame. Beide heren hadden hun eigen publiek meegebracht en werden flink aangemoedigd. Of het kwam door het verrassingseffect van het op het laatste moment invallen door Gerard, of door de 10 kilometen die Mark nog in de benen had van zaterdag, zullen we nooit weten, maar met 1 punt verschil won Gerard de laatste game en werd hij King of the Court 2013. Of zoals hij zelf zei: “Door de achterdeur erin en door de voordeur eruit”.

Op niveau 2/3 hadden Kadir Özer, Marco Maassen, Sven Gabriels, Rolf van de Putte, Roland Berkhoudt, Paul Villerius, Jan Arie van de Ree Doolaard, Sander de Rover, Ingmar de Gelder en Peter Wielaard zich ingeschreven. Ook de dames waren op dit niveau goed vertegenwoordigd. Isabelle Slok, Daphne den Otter, Lynn van den Boomgaard en Annefleur Rijnhout zorgden voor de vrouwelijke inbreng. Eline Visser moest zich helaas ziek afmelden en Sharony Droogendijk stapte, om het aantal weer kloppend te maken, ook uit.

Ook deze spelers gingen na de loting vol goede moed de baan op. De heren waren erg aan elkaar gewaagd. Dit leverde een aantal spannende wedstrijden op. Kadir Özer bewees al snel dat hij de ‘man to beat’ was, door bijna constant op baan 8 te spelen en te winnen. Ook de andere heren lieten zich gelden. Nieuwkomers Ingmar en Peter maakten gebruik van hun underdog-positie en speelden de eerste halve finale. Peter kwam al snel op grote voorsprong, maar Ingmar wist goed in te lopen, waardoor Peter uiteindelijk won met slechts een paar punten verschil. De andere halve finale werd gespeeld door Kadir en Marco. Marco was vastbesloten de finale te halen, maar Kadir had nog een revanche tegoed van de clubkampioenschappen in februari  en besloot deze nu maar eens op te eisen. Marco bood nog goed verzet, maar het was toch Kadir die wist te winnen.

Ook de finale tussen Peter en Kadir was erg spannend. De heren gingen geruime tijd gelijk op. Uiteindelijk was het Kadir die de verwachting waarmaakte en zich King of the Court mag noemen.

De dames maakten er ook een spannend toernooi van. De prijs was voor de dame die na alle rondes het verst gekomen was. Alle dames waren aan elkaar gewaagd, maar Annefleur en Isabelle wisten het beide een aantal keer tot baan 4 te schoppen. In de laatste ronde speelden Lynn en Annefleur op baan 3 en Isabelle speelde op baan 4 tegen Paul. Annefleur wist met een klein verschil te winnen van Lynn en eindigde daardoor op baan 4. Isabelle kwam een punt tekort tegen Paul, waardoor zij op baan 3 eindigde. Annefleur mag zich daardoor Queen of the Court noemen.

Het eerstvolgende toernooi wordt gehouden in februari: de clubkampioenschappen 2014. Ook het King of the Court toernooi staat in 2014 weer op het programma. Wij feliciteren alle winnaars en bedanken iedereen voor zijn of haar deelname en een geslaagd toernooi!

 

squashbarendrecht.nl
Squashcentrum Barendrecht